Friday, 31 May 2013

wishlist decoration room for our little princess






1.STUVA-Storage combination with bench, white, white
RM920


2.TROFAST-Storage combination, white, multicolor
(yang neh budget kemudian. hehehe )



 3.BAGIS-Children's coat-hanger, assorted colours
RM4.90  / 8 pieces X 3


4.BARNSLIG DJUR-Pair of curtains, white
RM69


5.KROKIG-Clothes stand, white, multicolour

RM99



6.KUSINER-Mesh basket with lid, red

RM15.90


7.KROKIG-Wall hook, multicolour

RM9.90


8.KL√ĄDE-Knob rack with 3 knobs, white

RM26.90



9.SKOJIG-Ceiling lamp, white

RM99


Total : RM920 + RM14.70 + RM69 + RM99 + RM15.9 + RM9.9 + RM26.90 + RM99 
= RM1,254.4



Jujurnya ini hanya angan-angan mat jenin. Matlamat tercapai or tak hubby yang decide. 
Ikotkan hati aku neh semua nak beli. Kalau ada satu juta,satu hari boleh abis kot :P hahahahaha


Wednesday, 29 May 2013

baby & mummy to be checklist-next target ;P



1. Set mandian baby. Serious comel tapi sbb dah gatal tangan beli Summer Foldaway Bath tuh dulu hubby cam xkasi beli set neh :'(




comel kan?

set includes: bath with plug and integral soap dish, cuddle 'n' dry hooded towel, top 'n' tail bowl, sponge, and bath thermometer



2. Baby box. Minat giler yang pink. hehehe. Untuk letak set mandian.losyen or bedak baby- dapat hadiah dr bff :)



3. Changing mat untuk tukar lampin baby. Just lap je kalau baby terkencing tapi hubby tak bagi beli. Dia kata beli kat Fiffy yang biasa-biasa punya je :'(
Done.



4. Diaper bag. Senang biar daddy dia yang angkut.hehehe. 




5. Tommee Tippee Sangenic Hygiene Plus Advanced Nappy Disposal System





6. Maternity pillow




7.  Baby care-Burt's Bee





8. Tilam kekabu. Ini salah satu isu berat yang hubby cam berbelah bahagi nak beli tilam biasa or kekabu. Serious dah tergoda dengan kekabu yang empuk. Skrg tgh ushya fb ummi craft. kalau hubby kata boleh mmg terus order. hihihi






9. Barut baby-mntak tlg MIL buatkan =) tapikan.... kalau ada satu dua yang comel pon best jugak hihihi






10. Bedung-Comel kan? Ini bedung moden. hai anak. Untung kamu. Zaman mummy dulu xde pon cmneh. Kalau ada pon tentu dulu Ummi kamu xmampu. Ada yang jenis lekat & zip. Terpulang nak beli yang neh or kain lampin biasa je. 





11. Breastpump-Medela freestyle. Memang set neh mahal tapi dah byk sgt review set medela neh sangat bagus dan berbaloi. Bg hubby semata-mata breastpump yang boleh dapat harga berganda murah,ini bukanlah pilihan yang tepat. Jujur dalam hati masih mengharap dapat beli. Perancangan nak beli kalau hubby jumpa time expo & kena dengan budget or maybe lps bersalin.





12. Almari baby-Sejak tahu gender baby neh. Memang tertarik dengan pink merah. Sesuai lah dengan bilik dia yang kecik. 








Tuesday, 28 May 2013

list barang yang dah di beli untuk little princess



1.Summer Foldaway Bath(Beli on9 dapat harga RM90)






2.Tommee Tippee Closer to Nature Essentials Set(Beli on9 harga set RM600)

-Bottle feeding and sterilisation essentials kit
-Includes: 1x Electric Steriliser, 1x Electric Bottle warmer, 2x Insulated bottle bag, 4x 260 ml bottles, 4x 150ml bottles, Closer to Nature Bottle Brush, 6x Milk powder dispenser, 2x medium flow teats, 1x pure soother, 1x teat tongs & Tommee Tippee Closer to Nature BPA-free Travel Steam Steriliser







3.Baju newborn hingga la 6bulan + mittens booties + towel + bib






4. Playpen Mamalove (Beli kat expo Midvalley RM299)




5.Stroller quinny zapp xtra + car seat maxi cosi cabrio(beli time sale kat Sogo)
RM1199 + RM688






6.Mothercare Deluxe Grooming Set(Beli on9 juga RM62.35)




1 x Ergonomic Nail Clippers
1 x Nail Files
1 x Toothbrush
1 x Comb
1 x Brush
1 x Scissors
1 x Thermometer
1 x Nasal Aspirator
1 x Hard Storage Case

Thursday, 16 May 2013

its a girl ;)



Assalamualaikum semua.... :)
Tengok title post pon dh xsuprise. hihihihi  Apalah mummy neh :P

Alhamdulilah 11 May yang lalu Fatin & hubby ke Hospital Pakar Al Islam,Kg.Baru untuk monthly check up & scan gender baby. Sepatutnya appointment 13 May tapi kebetulan 10-12 May ada expo di Midvalley Fatin rasa better kami scan awal supaya dapatlah beli sikit-sikit keperluan baby nanti. Appointment pukul 4ptg tapi nurse suruh datang awal manalah tahu kot-kot ada yang lewat so bolehlah kami potong queue. Hihihi. So excited la dalam pukul 1ptg dah smpi. Sekali diorang rehatlah pulak -___-! then kami tunggu sampai pukul 2ptg. Sementara tuh solat dulu kat masjid btl-betul dpn hospital and makan buah. *cuaca panas kot sekarang*

Around 1.40pm dah boleh register dan amik nombor. So,berdebar-debarlah tunggu. Dahla banyak kali ke toilet. Tak lama tuh nurse pggl timbang berat,urine test dan tak sempat nak duduk no.kami dipanggil. Dalam hati berdoa supaya dipermudahkan. kalau boleh nak sangat-sangat tahu gender hari tuh. Doc pon scanlah dan baby kepit kuat-kuat takmo tunjuk. haish. Baby neh degil. Tadi mummy dah pesan jangan malu-malu nak tengok gender dia. Doc pon pujuklah baby. Pujuk-pujuk memang dia taknak. Doc kata kalau malu-malu neh selalunya girl. Agaknya doc tengok ak cam xpuas hati. Dia pon scan lagi. Tiap kali hampir dia tarik kaki dia. Memang mengelak.Then kali ke berapa ntah dah geram sangat aku tahan perut belah kanan. hahaha. Rock tak?Alhamdulilah nampaklah my baby girl punya. hihihi

Time tuh spontan I cakap, alah b...baby girl :'( sob sob sob I cam mengharap sangat-sangat yang dapat baby boy. I nak anak sulung abang. Yang boleh membimbing adik-adik dia. Yang boleh jaga daddy & mummy. Daddy kemain happy sebab dia mmg nak baby girl pon. Suka la tuh. :/ Then terus doc nak tengok muka baby tapi baby tutup dengan tangan. Doc kata baby merajuk sebab mummy dia xnak girl. ehehehe Try-try sekali nampaklah sikit. Doc kata muka baby ikot muka daddynya *alhamdulilah*. Geram je dengan my baby neh. Muahhhx!

Lepas dari scan tuh teruslah kami gerak ke midvalley dan otw tuh I menangis tak henti-henti. Hubby dah risau and asik tanya kenapa. I diam je. Air mata mengalir. Dah cuba tahan. Maybe sebab I terlalu mengharapkan sangat baby boy then bila tahu baby girl agak sebaklah. Konon-konon instinct I kuat baby boy. Hubby macam dapat agak. Dia kata tak kesahlah boy or girl. Inikan anak sulung. Lagi pon yang penting baby sihat sempurna. Dalam hati cuba kuatkan kata Allah tahu mana yang terbaik. Bersyukurlah sayang. :')


Tapi......................................................................................................bila dah sampai kat expo lain pulak ceritanya. Tunggu sambungan kami shopping di expo k ;)